fbpx

Lapkričio 24 d. Ruklos mokyklos-daugiafunkcio centro technologijų kabinete nuo pat ryto virė darbas. 8b, 5a ir 5b klasių mokiniai gamino sveikesnius „Širdelių‘, „grikių“ blynus bei ruošė įvairius vaisių ir daržovių užkandukus Europos sveikos mitybos dienai paminėti. Patys maišė, pjaustė, tarkavo ir kitus darbus darė, kad popietėje sudalyvautų ir paragautų visi norintys mokyklos mokiniai bei darbuotojai. Popietėje dalyviai vaišinosi, diskutavo apie sveikos mitybos naudą, sprendė įvairias užduotis. Patiekalai buvo puikiai įvertinti ir greitai suvalgyti. Visi buvo laimingi, sotūs bei už žinias įvertinti Visuomenės sveikatos biuro įsteigtomis dovanėlėmis.

Kas yra sveikas maistas, kuo jis naudingas, kaip jis atrodo, kodėl reikia rinktis sveikatai palankius patiekalus – temos, kuriomis su vaikais reikia kalbėtis nuo ankstyvos vaikystės. Tik patys mokiniai dalyvaudami gaminimo procese, žinos ir gebės atskirti sveikos mitybos naudą žmogaus organizmui. Ir kad skanius patiekalus galima pasigaminti ir iš anksčiau net neįsivaizduojamų produktų.

Visuomenės sveikatos specialistė
Rūta Červiakovskė

Skip to content