Menu Close

2021 m. birželis – Jonavos visuomenės sveikatos biure turtingas renginiais

Žmonija dar niekada nebuvo susidūrusi su tokio masto karantino apribojimais, kurie yra taikomi COVID-19 pandemijos metu. Pakitusi situacija pakoregavo kiekvieno iš mūsų gyvenseną – privalome laikytis griežtesnių ar švelnesnių karantino sąlygų. Tai vienaip ar kitaip, dažniausiai nepalankiai, paveikė kiekvieno iš mūsų sveikatą: sumažėjęs mobilumas, fizinis aktyvumas, patiriamas stresas, neužtikrintumas, atsiradusios finansinės problemos, nutrūkę ar nutolę socialiniai ryšiai ne vienam padidino nerimą, iššaukė miego problemas, irzlumą, bejėgiškumo jausmus ar net rimtesnius psichologinius sunkumus, suaktyvino daugelio lėtinių neinfekcinių ligų riziką ar progresavimą karantino taikomų apribojimų pasėkoje.

Pasibaigus karantinui, ar tik atlaisvinus jo priemones būtina pasistengti kuo greičiau grįžti į normalaus gyvenimo ritmą, atstatant  ne tik fizines jėgas, bet ir psichologinę pusiausvyrą tam, kad patirta žala sveikatai būtu kuo mažesnė, esant poreikiui – nebijoti kreiptis profesionalios pagalbos.

Biuras vykdo įvairias fizinio aktyvumo, kaip vienos iš pigiausių ir efektyviausių sveikatos atstatymo bei profilaktikos priemonių bet kokio amžiaus žmonėms veiklas: du kartus per savaitę vyksta jogos užsiėmimai, funkcinės treniruotės, mankštos vyresnio amžiaus žmonėms, tikslinės treniruotės „Judėjimas –TAI Gyvenimas” Lietuvos reabilitacijos ir slaugos centras gyventojams, „Jonavos Viltis“, sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos ir neįgaliųjų veiklos centro lankytojams.

Pasiilgusius aktyvesnės veiklos ar paprasčiausio bendravimo 25 senjorus pakvietėme į 5 dienų  sveikatingumo stovyklą, esant poreikiui planuojame organizuoti ir antrą.
Kulvos Abraomo Kulviečio mokyklos, Bukonių mokyklos – daugiafunkcio centro ir Žeimių mokyklos – daugiafunkcio centro vaikus pakvietėme į 3 dienų sveikatingumo stovyklas.

Siekiant palengvinti nerimą ir jo sukeliamus psichologinės būsenos sutrikimus, vyksta  meninės saviraiškos užsiėmimai, Biuro psichologai teikia rajono gyventojams, įmonėms, įstaigoms individualias ir grupines konsultacijas. Asmenims, turintiems alkoholio vartojimo problemų, jų šeimos nariams teikiame nuotolinės ir kontaktinės alkoholio priklausomybių ligų konsultanto paslaugas.

Siekiame, kad kuo daugiau rajono gyventojų įgytų pirmos pagalbos teikimo žinių ir įgūdžių organizuojame pirmos pagalbos mokymus įmonėms, įstaigoms, gyventojams, mokymų programas ir turinį deriname pagal poreikį.

Vykdome tęstinę sveikatos stiprinimo programą asmenims, turintiems riziką susirgti /arba jau sergantiems širdies ir kraujagyslių ligomis bei cukriniu diabetu, jau vyko sveikos mitybos paskaitų ciklas, planuojamas šios programos vykdymo tęstinumas su kitais specialistais.

Biure pradėtas vykdyti projektas jaunimui nuo 14 iki 29 metų ir jų tėvams „Jaunimui palankių sveikatos priežiūros paslaugų modelio plėtra Jonavos rajono savivaldybėje“. Vykdome įvairius mokymus su jaunimu dirbantiems specialistams, veikia koordinacinis centras, kuriame dirba  jaunimo koordinatoriai, psichologas. Visos jaunimui palankios sveikatos priežiūros paslaugos konfidencialios,  „žaliojo koridoriaus“ principu jas teikia įvairių sričių gydytojai: psichiatras, akušeris – ginekologas, urologas, dermatovenerologas.

Visos Biuro vykdomos veiklos NEMOKAMOS.

Tapkite mūsų draugais ir sekite naujausią informaciją apie Biuro veiklas adresu www.jonavosvsb.ltFacebook paskyroje (Jonavos visuomenės sveikatos biuras), tel. 8 349 31064.

Rūta Pugačiauskienė,
Jonavos raj. savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistė

 

Skip to content